Faipari technikus

Az általános iskola után öt év alatt lehet valakiből faipari technikus. Az első négy évben közismereti és szakmai ismereteket egyaránt tanulnak a diákok. Készülnek az érettségire, hogy a 12. évfolyam végén bizonyítványt szerezhessenek. Számukra az érettségi szabadon választható tantárgy helyett szakmai tantárgyat tartalmaz. Az érettségire való felkészítés mellett természetesen a szakmai képzés mind az öt évben folyamatos. Az első négy évben mind gyakorlatban, mind elméletben sajátíthatják el a szakma alapjait, hogy ötödik évben kizárólag a technikus ismeretekre koncentrálhassanak.

Leendő technikusaink az asztalosokhoz hasonlóan iskolánk jól felszerelt műhelyében ismerkednek meg a hagyományos kéziszerszámokkal, technológiákkal. Megismerik a faipar alapvető szerkezeteit, kötéseit, melyek később minden munkájuk alapkövét jelentik majd. Elsajátítják a különféle nagygépek használatát, beállításukat és működési elvüket is beleértve a klasszikus faipari gépeket és a legmodernebb CNC gépeket is. Nagy hangsúlyt fektetünk képzésük során a számítógépes ismeretekre is. A hétköznapi Office programok mellett AutoCad rajzolást és CNC programozást is tanulnak.

Az ötödik évben a tanulók külső cégeknél, gazdálkodó szervezeteknél mélyíthetik el tudásukat. Belekóstolhatnak a valós szakmai helyzetekbe, megismerhetik egy működő vállalkozás mindennapi életét és a vele járó teendőket, problémákat.

A képzés befejezéseként kerül sor a szakmai vizsgára. Itt írásban, szóban és gyakorlatban is bizonyíthatják, hogy érdemesek a faipari technikus végzettségre. A vizsga egyik fontos eleme, egy szabadon választott vizsgaremek elkészítése, annak dokumentációjával együtt.Faipari technikus - szakgimnáziumi (korábban szakközépiskolai) képzés: 311 - Faipari technikus (OKJ 54 543 01)

Képzési idő: 4 + 1 év (4 év érettségi vizsgára felkészítő + 1 év szakképzési évfolyam)

További információk a jelentkezéssel és a felvételi renddel kapcsolatosan az iskola honlapján (www.handler.hu) a Képzéseink menüpont alatt találhatók.