Faipari tanműhely

A gyakorlati képzés elsősorban az iskolai tanműhelyben zajlik. Itt megtalálhatóak a gyalupadokkal felszerelt kéziműhelyek, egy nagy gépműhely és több kisebb célműhely felületkezeléshez, préseléshez vagy csiszoláshoz.

A kézműhelyekben 10-12 gyalupadnál tudnak a csoportok dolgozni, jól használható kézi szerszámokkal. Minden műhelyben megtalálhatók a gyakran használt kézi kisgépek is: csiszolók, felsőmarók, csavarozók, fúrók, lyukfűrészek,.

Gépparkunkat próbáltuk úgy kialakítani, hogy a hagyományos gépek mellett a legkorszerűbb gépek is helyet kapjanak. Összértékük meghaladja a 120 millió forintot. A hagyományos gépek közé sorolhatók: egyengető-, vastagoló gyalugépek, leszabó és asztalos körfűrészek, szalagfűrész, oszlopos és hosszlyuk fúró gépek, szalagcsiszoló gépek,..

A modern technológiát képviseli a lapszabász gép, kontaktcsiszoló gép, és három, valóban nem minden műhelyben megtalálható gépünk. Egy vákuum és síkpréselésre is alkalmas présgép, a technológiához kapcsolódó furnérvágó ollóval és varrógéppel. Egy ablakgyártó CNC, amivel korszerű hőszigetelt üvegezésű ablakokat lehet gyorsan és pontosan gyártani. Valamint egy CNC megmunkáló központ, ami talán a legjobban kihasznált gépünk. Ez alkalmas szekrények összefúrására, alkatrészek íves marására, ajtólapok (konyhaajtók) marására és számos egyéb számítógép által vezérelt műveletre. Tanműhelyünk vállal elsősorban diákok bevonásával elvégezhető bérmunkákat is.Egy diák tollából:

"Az iskolai tanműhely területén kedvedre alkothatsz, illetve sok érdekes géppel találkozhatsz, dolgozhatsz. Más egyéb szakterületet, például fodrászokat is foglalkoztat az iskola, így csinos lányokkal is találkozhatsz. A gépműhely jól felszerelt, kedvet csinál a munkához. A tanárok fiatalosak, és jó arcok! Pista bácsi nagyon nagy forma, aki őt nem ismeri meg, nem tudja mit veszít. Gépeink közül kiemelkednek a CNC gépek, mellyel lapalkatrészeket, illetve nyílászárókat lehet készíteni."


A tanműhely elérhetősége:

9400 Sopron, Hőközpont u. 2.
Telefon: 99/506-440